web analytics

A tocar de mar

Essaouira, antigament coneguda com a Mogador, és sinònim de vent, peix i olor a mar. Amb un paisatge que més d’un podria associar amb Cádiz o l’Havana, aquesta ciutat costanera és un balcó a l’immens oceà Atlàntic. Dins de les muralles que conformen la medina d’Essaouira s’hi troba el port, un lloc de trobada per a pescadors, compradors i canalla acalorada que s’hi capbussa, i que ha esdevingut un indret ple de tradició. Són pocs els turistes que s’hi endinsen i decideixen comprar-hi el peix; la majoria l’escull i se’l fa cuinar als ‘xiringuitos’ del passeig. L’autenticitat, però, del port pesquer d’Essaouira empeny a voler fer com els autòctons i demanar sardines, dorades, gambes o calamars a canvi d’uns quants dirhams. Essaouira és una barreja d’olors, sabors i sensacions que comencen a tocar de mar.

Parada peix Essaouira

Venda peix Essaouira

Venda peix Essaouira

Venda de peix Essaouira

Venedor peix Essaouira

Homes al port d'Essaouira

Homes al port d'Essaouira

 

Autor: Claudia Frontino

Periodista i apassionada de la fotografia. Endinsada recentment en el món analògic i amb ganes de disparar al carrer.

Comparteix aquesta entrada a

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!