web analytics

Toby

Fa només 4 mesos que vam decidir adoptar un gos, una amiga em va parlar de Vida Animal, un associació de rescat d’animals, així que els vam escriure un missatge. La nostra única condició era que fos un gos no molt gran de mida i adult. Ja se sap que les persones compren o adopten gossos cadells per educar-los, veure’ls créixer, etc… però nosaltres volíem un gos de companyia i vam pensearque per què no un que possiblement mai arribaria a ser adoptat. Immediatament després d’escriure el missatge ens van cridar, feliços de saber que buscàvem un vellet.

En tenien uns quants, però ens van enviar fotos d’en Toby i així va ser. En qüestió de 4 dies va aparèixer aquesta bola de pèls, 13 kg, que borda poc i ignora encara més els gossos i alguns humans. En qüestió de 4 mesos va perdre ja 2 dents, i va rejovenir uns quants anys. Jorge, el seu veterinari, ens va dir que té al voltant de 9 anys (el seu nas i dents el delaten) però si no ho diem, ningú s’ho creu.

La primera fotografia en color va ser del dia en què el vam portar per primera vegada a veure el mar. Li feia por  la sorra, el so del mar, fins i tot la seva ombra. Des del tercer dia, el primer que fa sempre en arribar al mar, és ficar-se a buscar un pal. Crec, com a gustos colors, però amb la quantitat de gossos que hi ha als carrers, més que comprar hauríem d’adoptar.

A en Toby el van trobar amb una ferida al costat, una senyora li va tirar aigua bullint quan va entrar a la seva propietat. La ferida encara hi és però ell es deixa tocar i ja no és un gos nerviós. En Carles, un rescatista, va ser qui el va trobar i va adoptar durant 2 anys fins que li va aconseguir la seva nova casa, la nostra. I així passa cada dia als carrers de qualsevol país: la gent compra un gos i l’abandona arriben les vacances, o per la raó que sigui… però els gossos són abandonats com si fossin escombraries. És d’agrair la quantitat d’associacions que es dediquen a prendre gossos dels carrers i brindar-los una mínima qualitat de vida, com és el cas de Vida Animal, a Costa Rica.

En Toby és un gos agraït, ja borda més i ja no ens ignora. Ja no té aquesta mirada d’abandonament als ulls cada cop que el deixem sol, ens espera darrera la porta i ens segueix a tot arreu.

01

02

03

04

05b

05c

toby

07

07b

08

08b

10

11

tobito

13

Autor: Sylvia Gutiérrez

Fotógrafa y diseñadora costarricense, residente en Barcelona desde el 2005

Comparteix aquesta entrada a

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!