web analytics

Vora terra ferma

Tot va sorgir parlant amb un bon amic. Va ser així com vaig conèixer en Josep, treballador dels remolcadors del Port de Barcelona. La seva feina, junt amb la de la tripulació, consisteix en ajudar als grans vaixells (petrolers, de mercaderies, etc) a maniobrar i atracar als diferents molls del port de Barcelona. Les jornades laborals són maratonianes: acostumen a estendre’s dies complerts, en funció dels vaixells que han d’entrar, de manera que els membres de la tripulació es tornen les estones de descans o menjar. Després,alguns dies a terra ferma i de descans amb la família.

Només entrar al seu lloc de feina -i de convivència- em vaig sentir molt ben cuidada per ells i impactada per les grans dimensions dels vaixells que remolcaven. Alhora, atreta per les històries i les persones a bord. D’alguna manera, es notava la duresa del mitjà -el mar- amb el que havien de conviure-hi. Espero tornar a no trepitjar terra ferma aviat.

 

remolcadors

remolcadors remolcadors remolcadors remolcadorsremolcadors remolcadors

Autor: estefania

Li apassiona la fotografia, però sent especial predilecció per la fotografia de caire social. Ha treballat com a fotoperiodista a El País i al Diari de Sant Cugat i actualment col·labora en la revista musical Mondosonoro.

Comparteix aquesta entrada a

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!