web analytics

Simbologia d’identitats

Un dia el meu pare va desenterrar del traster la seva antiga Yashica FX-3. Des que me la va ensenyar, no m’he separat d’ella.

Per mi, disparar amb carret té quelcom d’especial: penso més abans d’apretar el botó. És per això que, al contrari que normalment em passa amb el digital, aquelles fotos les faig per algun motiu. No se ben bé quin, però totes tenen una raó de ser.

Soc una nostàlgica de les persones i els llocs. És per això que la majoria de vegades, les persones em recorden a un lloc o a una escena determinada i a l’inversa. Així, quan em poso a revisar l’arxiu, moltes vegades trobo que les fotografies d’indrets o objectes tenen relació directa amb les persones que he fotografiat prèvia o posteriorment. Ambdues fotos, el retratat i l’escenari, que aparenment no tenen res a veure, estan estretament relacionats en el meu imaginari. Constitueixen una simbologia de les identitats que conformen la meva vida i els meus records, ja sigui per les coses que he viscut amb aquella persona en l’escenari fotografiat, o perquè d’alguna manera més abstracta m’evoquen a ella. Ai, dolça nostàlgia.

Autor: estefania

Li apassiona la fotografia, però sent especial predilecció per la fotografia de caire social. Ha treballat com a fotoperiodista a El País i al Diari de Sant Cugat i actualment col·labora en la revista musical Mondosonoro.

Comparteix aquesta entrada a

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!