web analytics

La ciutat que mai no dorm

"La llibertat il·luminant el món", un dels monuments més famosos de Nova York

Coneguda com l’Estàtua de la Llibertat, en realitat es diu: “La llibertat il·luminant el món” (Liberty Enlightening the World), és un dels monuments més famosos de Nova York, dels Estats Units i de tot el món. Va ser inaugurada el 28 d’octubre de 1886 a presència del president nord-americà de l’època, Grover Cleveland.

Coneguda com l'Estàtua de la Llibertat, en realitat es diu: "La llibertat il·luminant el món" (Liberty Enlightening the World)

L’Estàtua de la Llibertat representa una figura alta, femenina, amb una torxa en una mà i una tauleta a l’altra. A la tauleta hi una data, JULIOL IV MDCCLXXVI, que representa el dia de la independència dels Estats Units d’Anglaterra. Té cadenes als peus i hi ha set puntes a la corona de l’estàtua, que simbolitzen els set continents i set mars del món.

Panoràmica de la ciutat amb l'Empire State en primer pla
L’Empire State és l’edifici més famós i estimat de Nova York. Va ser inaugurat l’1 de maig de 1931 pel president Hoover, que va activar les llums de l’edifici des de Washington. Durant 40 anys va ostentar el títol d’edifici més alt del món, perdent-després de la construcció de les desaparegudes Torres Bessones del World Trade Center.

Cruïlla

Cruïlla

Taxi a Times Square
Taxi a Times Square

Trànsit metropolità

Trànsit urbà

Pluja i boira en Blanc i negre

El Pont de Brooklyn uneix Brooklyn amb Manhattan

El Brooklyn Bridge és més que un pont que creua l’East River, és tot un símbol de la ciutat de Nova York que a més va marcar una fita en la història en utilitzar per primera vegada en aquest tipus de construccions l’acer i per ser durant 20 anys el pont penjant més llarg del món.

Manhattan al fons

El Pont de Brooklyn és un dels ponts més fotografiats del món. Des de la seva construcció ha aparegut en centenars de sèries i pel · lícules.

La estació més famosa de Nova York

Inaugurada el febrer de 1913 i reformada el 1998, la Grand Central Terminal és una de les joies arquitectòniques de Nova York. És un lloc que ha aconseguit sobreviure conservant el seu estil durant gairebé un segle.
Si bé més de 100.000 persones utilitzen aquesta estació diàriament, aquest nombre queda delmat per la quantitat de turistes que entren a comprar a les seves botigues, menjar en els seus restaurants o, simplement, fer fotografies de l’edifici.

La part més cridanera de l’estació és sens dubte el seu hall, Vanderbilt Hall és una sala d’espera de més de 1.100 metres quadrats. El més sorprenent de la sala, a més de la seva grandària, són els seus sostres i la decoració en general.

Vanderbilt avenue

Autor: Noemí

Comparteix aquesta entrada a

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!