web analytics

Hagoonee

“Hagoonee”, que es pot traduir com “perfecte doncs” o “fins que ens tornem a trobar”, és la paraula que fan servir per acomiadar-se els Navajo, una de les anomenades nacions indígenes del continent americà. Aquest grup ètnic i cultural compta actualment amb una mica menys de 300.000 integrants, que viuen en la seva majoria al sud-oest dels EUA, entre els estats d’Arizona, Utah, Colorado i Nou Mèxic. Tot i la repressió que han patit al llarg dels segles (i que en molts moments va ser obertament un genocidi) per part dels colonitzadors europeus, actualment són els propietaris legals de la reserva indígena més gran del territori nord-americà, que ocupa una superfície d’uns 65.000 quilòmetres quadrats.

L’economia de la nació Navajo comprèn avui una diversa gamma d’activitats que inclou la mineria, l’agricultura, la producció de teixits i artesania tradicional i, sobretot, l’explotació turística del seu espectacular patrimoni natural. L’exemple més cèlebre n’és Monument Valley, una gran vall amb formacions rocoses de gran bellesa al límit entre Utah i Arizona. Aquest indret va ser immortalitzat pel realitzador John Ford en clàssics del gènere western com “La diligència” o “Centaures del desert”.

A continuació us presento una sèrie de fotografies que vaig realitzar en diferents punts del territori Navajo el passat mes d’agost.

Hagoonee © Xavier Aragonès Hagoonee © Xavier Aragonès Hagoonee © Xavier Aragonès Hagoonee © Xavier Aragonès Hagoonee © Xavier Aragonès Hagoonee © Xavier Aragonès Hagoonee © Xavier Aragonès Hagoonee © Xavier Aragonès

Autor: Xavier Aragonès

1979, Pineda de Mar. Fotògraf intempestiu i caminant compulsiu. Publico les meves fotos a fotosintempestives.com.

Comparteix aquesta entrada a

Envia un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!