web analytics

“Fusta i xapa” Islàndia, l’illa prefabricada.

Islàndia és una “gran” illa, situada al mig de l’Oceà Atlàntic. Compta amb uns 300.000 habitants dels quals la meitat viuen a la seva capital Reykjavik i un quart de la població en la segona ciutat al nord del país Akureyri, la resta d’islandesos es troben repartits en granges, petits llogarets o reduïts nuclis familiars al llarg de la geografia de l’illa, essent la densitat de població mínima. El clima d’Islàndia és nòrdic, d’hiverns molt freds i foscos. Els estius també són freds. Les temperatures durant diversos mesos se situen sota zero. Islàndia és molt ventosa i per això la neu i el plugim no cauen verticalment sinó que el vent les arrossega. El vent pot incrementar la sensació de fred i encara que la temperatura sigui de -5 ° C, el vent fa que se senti com -20 ° C o -30 º C. Aquestes característiques defineixen els paisatges i escenaris d’aquesta sèrie, una mirada a Islàndia cap a dins. Una mirada cap al urbanisme de supervivència.

Sense titol

Grundarfjörður, Islàndia per dins III

DSC_8450ret

Petita comunitat 2

Petita comunitat 3

DSC_8556ret

Petita comunitat en el camí

Petites comunitats escampades per l’illa

Islàndia Backstage

Seyðisfjörður , Islàndia per dins IV

Seyðisfjörður. Esperant un nou dia

Skagaströnd 2

Skagaströnd, Islàndia per dins.

Skagaströnd, Islàndia per dins IV

Casa de l'arengada

Skagaströnd, Islàndia per dins V

Xapes, tipografies i colors

El sol ralentit

Si us interessa, us convido a visitar també  “Islàndia Orgànica” . Fotobloc, en procés, creat arran del meu viatge a aquesta illa al juliol del 2012

Autor: Xavier Erruz

"És possible que el meu interès no sigui tant dedicar temps a la fotografia, sinó acompanyar fotogràficament el meu temps."

Comparteix aquesta entrada a

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!