web analytics

Bocas del Toro

Com és Bocas del Toro ? Alguna vegada hem sentit parlar d’aquest arxipèlag caribeny, sobretot per les seves platges d’aigua cristal · lina, la seva vegetació i com no, per la gent local .

Boques del Toro, és un poble ple de vida, colors, olors, destacant la seva barreja de cultures: indígenes, africana, espanyola, anglesa, en continu moviment amb els estrangers que la visiten.

Esculls de corall, manglars, boscos tropicals, platges d’aigües  cristal·lines, aus, granotes, micos, óssos mandrosos, dofins… un munt de flora i fauna present a cada cantonada de les illes.

Doni on prové el nom ? es diu que Colom en arribar a Amèrica, va veure un penyal a l’illa de Bastiments amb forma d’un toro al llit i d’aquí el nom, una altra història que vaig sentir va ser en arribar els espanyols a l’ illa, els indígenes locals amb què es van trobar, van ser tan braus que els van comparar amb els toros, i d’aquí, el nom. No hi ha res que sigui oficial , d’aquí, històries d’històries .

La seva gent ? Els bocatoreños…. la seva cordialitat , la seva alegria , tots se saluden quan es veuen, no hi ha estrès, si cal esperar, s’espera, si hi ha q ajudar, s’ajuda, tots tenen cura del medi ambient. S’ha perdut en la generació més jove les llengües i tradicions indígenes, però s’intenten mantenir i fins i tot estrangers vivint a l’illa, comencen a parlar les seves llengües tradicionals.

Es viu del turisme i de la pesca. Les cases , totes les ribes plenes de casetes de fusta amb colors vius sobre l’aigua.

La naturalesa, el seu mitjà de vida.

b00

b01

b02

b03

b04

b05

b06

b07

b08

b09

b10

b11

b12

b13

b14

b15

b16

Autor: Sylvia Gutiérrez

Fotógrafa y diseñadora costarricense, residente en Barcelona desde el 2005

Comparteix aquesta entrada a

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!